Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de accidente pentru sportivi
Asigurarile de viata sunt elaborate pentru a satisface nevoia de securitate a oamenilor. Aceste asigurari pot oferi protectie atat bunurilor detinute, vietii si sanatatii unui individ cat si integritatii fizice si capacitatii de munca al acestuia.

Omul este intotdeauna supus riscului de a suferi accidente care ii pot afecta buna desfasurare a activitatii aducatoare de profit. Prin incheierea de asfel de asigurari se asigura protectia financiara a familiei si a celor apropiati in cazul decesului.

In situatia financiara actuala a Romaniei, coplesita de efectele crizei economice, incheierea unei asigurari de viata reduce considerabil riscul impovararii familiei in caz de deces sau accident. Incheierea asigurarilor de viata are efecte pozitive si in randul populatiei de varsta inaintata si asigura un trai decent.

In cazul asigurarii pentru sportivi in schimbul incasarii primei, se asigura integritatea corporala al asiguratului prin oferirea de indemnizatii pana la limita sumei asigurate, in cazul in care se produce un accident care are ca rezultat incapacitatea permanenta, temporara sau chiar decesul acestuia.

Riscurile asigurate de acest contract sunt accidentele desfasurate pe parcursul perioadei de asigurare, care au rezultat in urma participarii la activitati sportive competitionale, dar si in timpul antrenamentelor pentru pregatirea la aceste competitii.

Activitatea sportiva competitionala trebuie sa fie stipulata in contractul de asigurare. Prin acesta asigurare se acopera atat riscul de deces cat si incapacitatea permanenta totala sau partiala de a mai desfasura activitatea sportiva de pana in momentul producerii accidentului.

La achitarea unei prime de asigurare suplimentara, la cererea contractantului, asiguratorul va acoperi pe langa riscul de deces si cel al incapacitatii fizice si spitalizarea, tratamentul ambulatoriu, fracturile, entorsele, luxatiile suferite in urma acidentului din timpul antrenamentelor sau a competitiei sar si interventiile chirurgicale.

Achitarea primei de asigurare se va face anticipat, asiguratorul putand accepta ratele subanuale. Perioada de asigurare pentru astfel de polite sunt de regula de 1 an, asiguratul fiind obligat sa se prezinte la medic pentru a fi examinat si a i se scrie tratament, imediat dupa producerea accidentului.

Sporturile in cazul carora se fac cele mai multe asigurari sunt fotbalul, rugby-ul, automobilismul sau karting-ul. In ciuda faptului ca piata asigurarilor pentru sportivi este inca restransa, asigurarile de acest gen, dupa studii facute de companii de asigurari, par sa manifeste un trend ascendent.

Desi incet incet piata de asigurari sportive pare sa se dezvolte si sa prinda si ea amploare inca in Romania, ea reprezinta doar in jur de 0,8% din intreaga piata a asigurarilor.

In Romania se incheie astfel de asigurari in cazul handbalistilor, fotbalistilor, gimnastilor, dar si sportivilor de la judo, desi in principiu ar trebui ca toti sportivii sa incheie o asigurare de acest gen.