Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de renta
Anuitatea de tip renta reprezinta plata periodica pe tot parcursul vietii asiguratului in schimbul unei sume platite fie o singura data, fie sub forma a mai multor prime. Prin acest gen de asigurare, compania de asigurari plateste o indemnizatie periodica. Luand in considerare perioada pe parcursul careia se face plata exista doua tipuri de renta: renta cu rata fixa si renta cu rata viagera. In cazul rentei cu rata fixa, indemnizatia de asigurare se va plati chiar daca asiguratorul mai e in viata sau nu. Aceasta renta se plateste pe o perioada de un anumit numar de ani stipulate in contractual de asigurare.

Renta cu rata viagera prevede ca pentru a se primi indemnizatii, asiguratul trebuie sa fie inca in  viata. Aceasta asigurare este valabila doar pe perioada vietii asiguratului. Desigur ea poate fi incheiata in favoarea unor persone, care dupa moartea asiguratului vor beneficia de aceasta suma in continuarea vietii lor.

Aceasta renta se acorda trimestrial dar mai sunt cazuri in care este acordata lunar. Ea se poate acorda si anual sau o data la 6 luni, luandu-se in considerare valoarea rentei viagere. Sunt si cazuri speciale in ceea ce priveste rentele viagere: asigurarea de renta viagera cu rambursare (la decesul asiguratului se restituie primele deja platite) si cea fara rambursare (la decesul asiguratului nu se restituie primele).

Un alt exemplu de asigurare de renta mai speciala este cea de supravietuire – se acorda o suma periodica daca survine decesul asiguratului, coasiguratului. Exista de asemenea si forme specifice, subordonate acestui tip de asigurare: renta temporara de supravietuire – acordarea unei sume de bani pana la data stipulata in contract sau pana la decesul coasiguratului, si renta de supravietuire viagera – daca coasiguratul decedeaza inaintea primului asigurat, contractual de asigurare expira inaintea acordarii primei indemnizatii.