Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurarea de viata mixta
Subiectul asigurarilor de viata cat si al altor tipuri de asigurari, este cu atat mai dezbatut si mai mediatizat cu cat traim intro lume in care datorita tehnologiei, viata are un ritm alert, prezentand totodata mult mai multe riscuri decat in trecut. Tocmai din acesta cauza, din ce in ce mai multi oameni opteaza sa contracteze asigurari, protejandu-se atat pe ei cat si familia, bunurile si stabilitatea financiara. Politele devin astfel din ce in ce mai complexe, vizand domenii foarte variate din viata omului.

Unul dintre asigurarile care starnesc interes in randul asiguratilor este asigurarea de viata mixta. Aceasta se imparte pe doua ramuri: asigurarea de viata mixta si asigurarea de viata mixta redusa. Asigurarea de viata mixta reprezinta una dintre cele mai atractive polite de asigurare de pe piata, acoperind atat riscul de deces cat si cel de supravietuire. Asadar in acest caz societatea de asigurare va plati prima de asigurare chiar daca va surveni sau nu decesul. Daca luam exemplul unei astfel de asigurari incheiate pe 5 ani, daca asiguratul nu a decedat, compania de asigurari trebuie sa plateasca in totalitate prima de asigurare pe perioada contractata.

Dupa cum se poate observa, acesta polita este foarte avantajoasa tocmai pentru ca reprezinta un bun instrument de economisire, suma asigurata fructificandu-se pana la sfarsitul perioadei stipulate in contractul de asigurare. Totusi, dezavantajul este acela ca in eventualitatea in care asiguratul opteaza sa isi retraga banii economisiti, dar inainte de expirarea politei, va trebui sa renunte de tot la ea. O polita de acest gen se incheie pe perioade cuprinse intre 3 si 5 ani si 60 si 65 de ani, astfel incat asiguratul sa nu depaseasca varsta de 75 ani.

Cel de-al doilea tip este asigurarea mixta redusa de viata. Acesta este o polita care permite asiguratului sa isi retraga primele platite pentru riscul de supravietuire. In acest caz, compania de asigurare pastreaza numai prima care acopera riscul de deces. Daca la sfarsitul perioadei asigurate beneficiarul mai este in viata, asiguratorul ii va plati suma asigurata. In cazul in care asiguratul decedeaza inaintea acestei perioade, asiguratorul plateste suma primelor platite pana la momentul decesului, incluzandu-se si o cota aferenta participarii la profit. Acesta polita prezinta avantajul ca suma asigurata poate fi nelimitata, cuantumul ei fiind insa stabilit de catre compania de asigurari.