Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Alegerea asigurarii de viata potrivite
Asigurarea de viata reprezinta o modalitate prin care se asigura protectia financiara a unui individ si a familiei sale. Acesta ofera un venit suplimentar, prin asigurarea unui capital sau al unei pensii. Asigurarea de viata reprezinta resursa financiara a unui individ atat in momentele placute ale vietii sale, cat si in momente nefericite – decesul sau invaliditatea.

Pentru ca asigurarea de viata este incheiata pentru a oferi un climat cat mai favorabil beneficiarului, este foarte important ca acesta sa incheie asigurarea care i se potriveste cel mai bine. Astfel alegerea tipului de asigurare de viata este foarte importanta. Fiecare dintre noi suntem entitati unice si din aceasta cauza nevoile, atitudinile fata de economisire si profilul financiar este specific fiecarui beneficiar in parte.
Este important sa stie posibilul asigurat, ca inainte sa cumpere o asigurare de viata trebuie sa aiba in vedere anumite criterii: suma de bani de care ar avea nevoie familia lui pentru achitarea cheltuielilor zilnice dar si cele de lunga durata, fara ca acestea sa le afecteze stabilitatea financiara. Totodata este importanta cunoasterea unei game cat mai variate de asigurari de viata pentru a alege oferta favorabila, iar trebuie stabilita si suma la care clientul trebuie sa se asigure, si trebuie analizata ca in caz de deces ce suma este necesara rudelor pentru o viata confortabila dar si utilitatea fondului pentru educatia copiilor.

Cel mai important insa este ca beneficiarul sa nu uite ca in cazul asigurarilor de viata pretul pachetului oferit nu este elementul cel mai important de care trebuie sa se tina cont ci si componenta pachetului pentru care se opteaza.

Riscurile acoperite de asigurarea de viata este inca un element de care trebuie sa se tina cont. In primul rand o asigurare de viata acopera riscul standard, cel de deces. Totusi de obicei societatile de asigurare combina elementul de protectie cu cel de economisire sau de investitie, astfel ca in cazul in care beneficiarul traieste pana la expirarea contractului suma asigurata ii va fi platita lui. Astfel riscurile acoperite de asigurarile de viata sunt: riscul de supravietuire, riscul de deces, riscul de pierderea capacitatii de munca, riscul de spitalizare sau suferirea de interventii chirurgicale.

Pentru a alege asigurarea potrivita de viata, posibilul beneficiar trebuie sa completeze un chestionar medical, pe baza caruia o echipa de specialisti evalueaza starea de sanatate al acestuia. Aceasta procedura este necesara pentru a se face evaluarea riscului. In aceasta evaluare se va tine cont deasemenea de varsta asiguratului, starea de sanatate al acestuia, valoarea sumei asigurate si durata contractului. Cheltuielile acestei evaluari sunt suportate de compania de asigurari.