Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari suplimentare
Polita de baza a unei asigurari de viata, indiferent de tipul asigurarii, acopera de regula decesul si supravietuirea, daca nu este mentionat altfel. De multe ori acoperirea decesului este restrictionata, polita de baza neacoperind decat anumite evenimente, lasand neasigurate de exemplu decesul sau invaliditatea rezultata dintr-un accident auto (se poate lua in considerare faptul ca in cazul unui accident auto, asigurarea de raspundere civila a soferului va acoperi si acest risc, dar si aici exista exceptii) sau a unor boli incurabile.

Aceste asigurari pot fi contractate ca anexe sau polite suplimentare ale unei polite de baza, sau pot fi luate fiecare individual. De multe ori alaturarea unei astfel de polite uneia de viata ofera reduceri din pret, primele suplimentare platite fiind mai mici decat in cazul contractarii politei separat.

Asiguratorii pun la dispozitia clientilor asigurari suplimentare care completeaza sau pur si simplu largesc aria de acoperire a unei asigurari de viata.

Printre cele mai raspandite polite suplimentare amintim: asigurarea de imbolnavire, de accidente, pentru interventii chirurgicale, pentru acoperirea intregii familii, pentru scutirea platii primelor.. Asigurarile de accidente sunt un domeniu complex, fiind des contractate de societati pentru angajatii lor, mai ales daca lucreaza intr-un mediu in care sunt predispusi accidentelor, dar si de cluburi sportive, fie individual pentru anumiti sportivi de valoare ori polite de asigurare colective pentru intreg lotul de atleti.

Asigurarile medicale de calatorie si asigurarile medicale pentru straini rezidenti, desi ar putea fi mai degraba trecuti in categoria asigurarilor de sanatate, contin si acoperirea riscului de deces. Pe langa despagubirea cheltuielilor medicale, ambele asigurari vor acorda despagubiri in cazul decesului persoanei asigurate sau macar vor asigura repatrierea si uneori si cheltuielile de inmormantare.