Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Cat ma costa asigurarea de viata
De regula marea majoritate dintre noi pe langa confort si siguranta proprie si a familiei tine cont de suma pe care trebuie sa o investeasca intr-o asigurare de viata, care sa ii si asigure siguranta dar sa fie si la un pret cat mai convenabil.

Cat mai multe familii opteaza sa isi asigure atat viata proprie si a familiei cat si masina, si casa. Sunt putini insa cei care stiu ca incheierea asigurarii de viata dar si a celei de  masina si de casa, la aceeasi firma atrage dupa sine reduceri considerabile.
Pentru a avea o viziune mai clara asupra sumei care trebuie investita in asigurari, un calcul simplu va demonstra faptul ca ele se pot ridica la suma de cateva sute de euro anual. De aceea s-a constatat ca numarul romanilor care opteaza sa isi in cheie asigurarile la aceeasi firma a crescut considerabil fata de anii precedenti (procentaj care poate urca pana la 40 %).

Cele mai scumpe asigurari insa, sunt cele de autoturisme, urmate de cele de locuinta, de viata si RCA. Este bine insa de stiut, dupa cum ne atrag atentia si asiguratorii, ca suma asigurarilor creste pe masura ce si lista riscurilor acoperite creste.

Pentru a se putea da un reper posibililor asigurati dar si celor care deja sunt asigurati, unii dintre cei mai renumiti asiguratori au faut o suma care arata cat trebuie sa plateasca o familie pentru a-si asigura locuinta, bunurile, masina, dar si viata. Sa luam exemplul unei case de 100000 de euro, un Opel Vectra din 2004 si o familie cu trei membrii. In cazul acestui exemplu, asiguratorii au calculat o suma de aproape 2 000 de euro anual.

Spre exemplu, prima anuala de CASCO poate ajunge undeva in jurul sumei de 830 de euro la care se mai adauga fransizele deductibile, cum ar fi 10% din suma asigurata pentru furt, 10% pentru avarie totala si 100 de euro pentru avarie partiala.

Astfel o asigurare de viata se ridica la o suma de 160 de euro pret de pornire care insa creste in  functie de riscurile acoperite.