Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de viata clasice
Datorita faptului ca viata se deruleaza cu repeziciune si apar de cele mai multe ori evenimente imprevizibile, omul simte nevoia sa fie sigur ca el si familia este in siguranta si are parte de sprijinul financiar de care are nevoie. Datorita acestui fapt majoritatea dintre noi luam hotararea de a incheia o asigurare de viata.

Asigurarile de viata clasice se impart in 3 categorii de asigurari. Prima dintre acestea este asigurarea de supravietuire, prin care suma care a fost stabilita va fi patita inapoi asiguratului, in cazul in care la expirarea contractului, acesta mai este in viata.

A doua care face parte din aceasta categorie este asigurarea de deces, prevede restituirea banilor asigurati celor precizati de catre asigurat in cazul in care acesta nu mai este in viata.

Cea de-a treia categorie de asigurare este cea mixta, in care se asigura atat supravietuirea cat si decesul asiguratului, suma fiind platita acestuia sau unei persoane nominalizate de catre acesta. Acest tip este cel mai simplu si in acelasi timp cel mai putin costisitor, beneficiarul primind suma asigurata in cazul decesului asiguratului. Este de cele mai multe ori obligatorie cand vine vorba de acodarea unui credit, impiedicand riscul neplatii acestuia.

Perioada pe care se poate face o asigurare de viata clasica este de minim un an, ea fiind egala cu perioada rambursarii creditului.

Suma asigurata se poate reduce anual in functie de suma rambursata. Varsta maxima la care se poate iesi din aceasta asigurare de viata difera de la societate la societate, ea aflandu-se in jurul varstei de 60-70 de ani. La acest tip de asigurare se pot atasa la cererea asiguratului, clauze ca cele de deces din accident (beneficiarul primeste dublul sumei asigurate), invaliditate permanenta survenita in urma unui accident, incapacitatea de munca (restul ratelor pana la expirarea contractului fiind suportate de societatea de asigurari), dar si cheltuielile de spitalizare in caz de accident. Suma asigurata este indexata anual in conformitate cu rata inflatiei, pentru a nu se devaloriza capitalul.