Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Este adevarat ca hobby-urile mele pot afecta pretul asigurarii?
Exista multe cazuri in care datorita unor accidente suferite la locul de munca sau chiar in timpul liber, au dat nastere la dificultati in nenumarate familii.

Mai mult decat atat, daca este vorba despre un accident, aceste dificultati financiare se pot prelungi sau pot deveni permanente in functie de gravitatea incidentului. In consecinta asigurarile ofera intr-o oarecare masura siguranta zilei de maine.

Din pacate, evenimente neplacute cum ar fi accidentele se pot petrece si in timpul liber al asiguratului, cand acesta se relaxeaza, se distreaza sau practica una dintre sporturile lui preferate. Tocmai pentru aceste situatii au fost create asigurari speciale care sa acopere si gama hobby-urilor asiguratului, pentru ca niciodata nu se poate spune cu certitudine cand se va produce un accident. Chiar daca acest gen de asigurare este foarte util in randul persoanelor carora le place sa practice diferite sporturi in timpul lor liber, pentru acoperirea riscurilor acestui segment, al hobby-urilor, asiguratul este nevoit sa scoata din buzunar o suma in plus adaugata la asigurarea de sanatate initiala.

Tipul activitatii desfasurate de catre asigurat reflecta riscurile la care acesta este predispus. In principiu riscurile implicate in astfel de activiati sunt minore dar mai sunt si exceptii de la regula, cum ar fi in cazul sporturilor precum: pilotarea, scufundarile, calatoriile in diferite zone ale lumii care sunt expuse bolilor exotice.

Daca gradul de risc la care asiguratul este supus este mare, atunci si prima de asigurare va fi in consecinta mai mare. Astfel putem trage concluzia ca intr-adevar, hobby-urile influenteaza pretul asigurarii.