Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de capitalizare cu prima esalonata
Datorita faptului ca viata se deruleaza cu repeziciune si apar de cele mai multe ori evenimente imprevizibile, omul simte nevoia sa fie sigur ca el si familia este in siguranta si are parte de sprijinul financiar de care are nevoie.

Din cauza lumii in care traim, majoritatea din noi luam hotararea de a incheia o asigurare de viata. De-a lungul timpului, pretentiile omului de a fi in siguranta devenind din ce in ce mai stricte, priata asigurarilor a fost nevoita sa se dezvolte considerabil si sa largeasca paleta riscurilor acoperite.

Unul dintre asigurarile care si-au facut aparitia pe piata este, asigurarea de capitalizare cu prima esalonata.

Dupa cum bine se stie asigurarea de capitalizare garanteaza, pe durata ei un capital consistent, pentru cazul in care asiguratul decedeaza fie din motive naturale, in urma unui accident oarecare sau chiar in urma unui accident rutier.

In cazul asigurarii de viata cu prima esalonata insa, plata primelor se va face tinand cont de conditiile stipulate in contractual de asigurare: lunar, trimestrial, semestrial sau anual. In functie de perioada in care aceasta suma de bani este achitata, ea se poate numi: anuitate – achitata anual, semestrialitate – achitata semestrial, trimestrialitate – achitata trimestrial iar daca suma este achitata o data la o luna, poarta denumirea de mensualitate. Platile esalonate sunt considerate ca fiind cele mai sigure, in cazul in care numarul ratelor si scadentele platilor sunt fixate si stipulate in contract dinainte. Aceste plati sunt diferite si pot fi impartite in functie de niste criteria prestabilite. Astfel, dupa scopul in care acestea sunt efectuate, se pot imparti in doua tipuri de plati : plati de plasament sau de fructificare (realizate in scopul acumularii unui capital) si plati de amortizare sau rambursare a unui imprumut (cand se ia in calcul restituirea unui imprumut.

Dupa momentul efectuarii fiecarei plati exista plati anticipate (plata are loc la inceputul fiecarei perioade) si plati posticipate (plata se efectueaza la sfarsitul fiecarei perioade stipulate in contractual de asigurare).

Dupa numarul de plati, acestea sunt fie temporare (daca numarul lor este fixat) fie perpetue (daca numarul acestora nu este fixat si stipulate in contract). Luand in considerare momentul primei plati ele pot fi imediate (prima plata este achitata la prima perioada) sau amanita ( prima plata fiind achitata dupa un anumit numar de perioade. Problema “evaluarii”, adica a determinarii sumei care trebuie sa fie echivalenta cu plata esalonata, reprezinta una dintre problemele acestui sistem. Ea va purta denumirea de valoare a platii esalonate si va fi obtinuta raportand fiecare rata la perioada de timp aleasa pentru evaluare prin intermediul operatiunilor obisnuite de capitalizare si actualizare.