Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurarea de capitalizare cu prima unica
Asigurarile de viata sunt incheiate pentru a satisface nevoia de securitate a oamenilor. Aceste asigurari pot oferi protectie atat bunurilor detinute, vietii si sanatatii unui individ cat si integritatii fizice si capacitatii de munca al acestuia.. Prin incheierea de asfel de asigurari se asigura protectia financiara a familiei si a celor apropiati in cazul decesului. Vietiile oamenilor au fost intotdeauna afectate de cele mai variate catastrofe naturale cum ar fi cutremurele dar si al accidentelor care pot surveni in spatii variate atat la locul de munca cat si in desfasurarea activitatilor de divertisment. Intotdeauna omul a cautat sa minimizeze efectele accidentelor de acest gen, sau chiar a calamitatilor naturale, adoptand diferite strategii.

In zilele noastre insa , cand viata se deruleaza intr-un ritm alert si omul nu mai are timp sa fie atent la maxim la toate primejdiile care il pandesc, asigurarea de viata cat si cea a bunurilor reprezinta o rezolvare optima.

In situatia financiara actuala a Romaniei, coplesita de efectele crizei economice, incheierea unei asigurari de viata reduce considerabil riscul impovararii familiei in caz de deces sau accident. Incheierea asigurarilor de viata, are efecte pozitive si in randul populatiei de varsta inaintata si asigura un trai decent. Chiar daca asigurarea de viata este facultativa, daca aveti in grija persoane in varsta sau chiar si cu dizabilitati, o asemenea asigurare poate fi foarte benefica, deoarece va scuteste de sume exorbitante care se duc pe medicamente si echipamente de ingrijire.

Una dintre formele de asigurare destul de uzitata de catre asigurati este asigurarea de capitalizare cu prima unica. Acest tip de asigurare presupune achitarea olatii primei o singura data, de regula la inceputul contractului.

Sumele astfel acumulate pot fi incasate de catre beneficiar sub forma unei singure transe dar si sub alte forme cum ar fi: sub forma unei rente cu valoare prestabilita, pana la terminarea capitalului, sub forma unei rente pe o perioada stipulate in contract, valoarea ei fiind in functia capitalului si a duratei alese, sub forma pensiei pe toata durata vietii, sau pe o perioada aleasa si stipulate in contract, indiferent ce se intampla cu beneficiarul sau chiar sub forma pensiei pe durata intregii vieti, transferabila in diverse proportii, membrilor familiei care apar mentionati in contractual de asigurare, dupa decesul beneficiarului.