Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Cum functioneaza asigurarea de viata dupa intrarea in vigoare a politei?
Dupa ce ati contractat o asigurare de viata, e posibil sa aveti mai multe intrebari despre cum functioneaza acestea, respectiv cum se pot modifica clauzele daca este cazul.

Primul factor care se ia in calcul sunt riscurile acoperite de aceasta polita. In cazul in care este vorba despre o polita complexa, aceasta acopera o gama mai larga de riscuri. Daca este vorba despre urgente medicale, acest gen de asigurare acopera costul consultatiilor din medicina generala dar si consultatiile speciale cum ar fi cele ce tin de medicina interna, dar si alte specialitati.

Este acoperit de asemenea costul consultatiilor reumatologice, precum si costul investigatiilor in scopul diagnosticarii conform cu indicatiile medicului – nelimitat in reteaua furnizorilor agreati. Costul interventiei si transportului medical de urgenta, este unul dintre riscurile acoperite, in masura in care asiguratul, datorita unei afectiuni acute este netransportabil dar si acoperirea costului interventiilor chirurgicale efectuate in policlinica.

In cazul acutizarii afectiunilor sau a bolilor cronice declarate de asigurat in momentrul incheierii asigurarii se acopera doar o singura consultatie de specialitate pe an, precum si un cost de investigatie medicala si analize in limita de 300 de euro pe an. Se vor acoperi totodata cheltuiele de spitalizare care sunt urmari ale unei urgente medicale, precum si consultatiile efectuate de medicul specialist, investigatiile necesare, interventiile chirurgicale si medicamentele.

Contractul de asigurare poate fi insa modificat la cererea asiguratului. Aceasta modificare este posibila prin completarea si depunerea unei cereri scrise de modificare care trebuie insa sa fie acceptata de asigurator.

Modificarea devine valabila doar dupa efectuarea procedurilor necesare, redactarea noului  contract, dar si achitarea unei eventuale sume datorate. Aceasta modificare este posibila cu 45 de zile inainte de aniversare si presupune introducerea sau deopotriva excluderea de persoane dependente sau a unor clauze suplimentare. Dupa aceasta perioada, se mai accepta modificari doar la urmatoarea aniversare.

Pentru emiterea contractului de asigurare, dupa ce clientul a fost contactat de catre un consultant de asigurare, ii va sa o cerere de asigurare de completat si se va calcula totodata prima de asigurare standard care trebuie achitata. Toate aceste date vor ajunge la Divizia de Viata unde se va face evaluarea finala a riscului si va fi emis contractul de asigurare. Este insa bine de stiut ca gama de riscuri acoperite se restrange cu cat pretul politei de asigurare scade.