Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Pasi pentru a incheia o asigurare de viata
Incheierea unei asigurari de viata este un pas important pentru asigurarea unui climat familial si individual favorabil. Pentru a putea incheia o asemenea polita, posibilul asigurat trebuie sa aiba in vedere anumite etape pe care le va parcurge.

Determinarea sumei asigurate care trebuie acoperite in functie de nivelul veniturilor si al angajamentelor financiare si de obiectivele personale, este unul dintre detaliile foarte importante pe care posibilul asigurat trebuie sa il fixeze cu ajutorul consultantului.
Stabilirea timpului necesar pentru atingerea obiectivelor personale este din nou un detaliu de care trebuie sa se tina cont.
Determinarea tipului de polita care este potrivit clientului reprezinta un element crucial in alegerea ofertei de asigurare.

Underwriting-ul, adica analiza cererii de catre specialisti, este importanta deoarece in anumite situatii este nevoie de evaluari medicale suplimentare pentru a se emite polita de asigurare potivita nevoii clientlui.

Completarea cererii de asigurare si a chestionarului medical reprezinta o etapa foarte importanta deoarece se analizeaza in amanunt situatia asiguratului si se incearca satisfacerea cat mai completa a nevoilor acestuia.

Acest ultim pas care trebuie urmat in vederea incheierii unei asigurari de viata, cuprinde intrebari care familiarizeaza asiguratorul cu informatii generale despre client (nume, prenume, adresa, CNP–ul, ocupatia, locul de munca, venit anual, inaltimea, greutatea si varsta), urmate de informatii cu caracter personal (daca asiguratul este sau nu consumator de tutun sau bauturi alcoolice si in ce cantitate, daca sufera de boli cronice, malformatii sau a suferit un accident si daca da ce tip de accident a fost acesta) urmate de intrebari referitoare la SIDA (daca asiguratul sufera de aceasta boala, daca a fost vreodata testat de aceasta boala, daca a fost informat de modalitatea de transmitere al acestei boli), daca a fost vreodata testat de dependenta de alcool, droguri sau alte substante, daca practica vreun sport in mod constant si daca da care este acela.

Dupa completarea acestui chestionar amanuntit, asiguratul este rugat sa completeze o declaratie pe propria raspundere ca informatiile date in acest contract sunt adevarate si complete. Contratctarea unei asigurari de viata este relativ simpla, insa pentru a beneficia pe deplin de polita, acesta trebuie ales in functie de necesitati si dupa o analiza amanuntita a conditiilor si a riscurilor acoperite.