Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurarea de capitalizare
Subiectul asigurarilor de viata cat si al altor tipuri de asigurari, este cu atat mai dezbatut si mai mediatizat cu cat traim intr-o viata care datorita tehnologiei are un ritm alert, prezentand totodata mult mai multe riscuri decat in trecut.

Tocmai din acesta cauza, din ce in ce mai multi oameni opteaza sa isi faca asigurari, protejandu-se atat pe ei cat si familia, bunurile si stabilitatea financiara. Asigurarile astfel devin din ce in ce mai complexe vizand domenii foarte variate din viata omului.

Unul dintre asigurarile care se bucura de o popularitate aparte sunt asigurarile de capitalizare. Aceasta polita de asigurare garanteaza, pe durata ei un capital consistent pentru cazul in care asiguratul decedeaza fie din mortive naturale, in urma unui accident oarecare, sau chiar in urma unui accident rutier.

In momentul in care contractul de asigurare a expirat, clientul este liber sa opteze pentru diferite modalitati care il pun in posesia sumei economisite fie integral, transe egale (de genul rentei viagere), transe inegale, sau transe de care sa poata beneficia si membrii familiei, care au fost inclusi in contractul de asigurare, in functie de necesitatile prezente.

O astfel de asigurare de capitalizare cuprinde asigurarea de viata cu prima unica, care presupune achitarea primei la inceputul contractului, si asigurarea de viata cu prima esalonata, care presupune achitarea primelor in functie de conditiile stipulate in contract – lunar, trimestrial, semestrial sau anual.

Asadar asigurarile de viata, de la cele mai simple la cele mai complexe nu fac decat sa asigure beneficiarului siguranta si linistea de care fiecare din noi are nevoie.