Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari pentru casatorie
Pe zi ce trece, datorita societatii „accelerate” in care traim si datorita dorintei femeilor de a se afirma in ceea ce priveste cariera, actul casatoriei si-a prierdut multi dintre „pretendenti”. Astfel, in zilele noastre, casatoria a ajuns mai mult o excentricitate decat o normalitate.   Datorita acestor schimbari care au survenit si domeniul asigurarilor a avut foarte mult de pierdut, asigurarile de tip zestre pierzand teren in fata altor tipuri de asigurari cum ar fi cele mixte de viata pe termen lung. Comparand cu perioada interbelica cand se punea mai mare accent pe zestrea copiilor, acum asigurarile de casatorie reprezinta sub 1% din piata asigurarilor de viata care era de 300 de milioane de euro in anul 2006.

Pe langa aceasta accentuata „demitizare” a casatoriei, tinerele cupluri care doresc sa se casatoreasca se lovesc de tot felul de obstacole. Cheltuielile de nunta, spre exemplu au fost intotdeauna un motiv de cearta intre familiile tinerilor casatoriti.

Tocmai din acest motiv, dupa efectuarea unui studiu amanuntit in acest sens de catre firmele de asigurari, acestea au lansat asigurarea de dota pentru casatoria tinerilor. Acest gen de asigurare reprezinta si o metoda de aparare de eventualele evenimente neplacute care pot surveni.

De fapt prin incheierea unui astfel de tip de asigurare i se ofera clientului libertatea de a alege cum va beneficia copilul de suma economisita. Chiar mai mult, se poate opta pentru incheierea unei singure polite atat pentru casatorie cat si pentru renta de studii spre exemplu. Acest gen de asigurare poate fi incheiata din prima zi de viata a copilului, acesta beneficiind de suma la varsta de 25 de ani. In calcularea valorii primei de asigurare se iau in considerare mai multi parametri: valoarea primei la o polita anume, precum cheltuielile de nunta.

Trebuie luate de asemenea in considerare si alte elemente. Asigurarea de dota pentru casatorie este formata din doua componente: cea de protectie si cea de investitii. Cu ocazia casatoriei se incaseaza suma asigurata – echivalenta cu componenta de protectie - la care se adauga valoarea economisita pana la acea data – echivalenta cu componenta de investitie. Suma totala astfel rezultata este transferata beneficiarului care dispune de bani in functie de necesitatile personale. Compania de asigurari nu impune restrictii in acest sens.