Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de viata in caz de deces
Rolul asigurarilor este de fapt sa creeze stabilitate intro lume care se deruleaza alert, pericolele fiind iminente indiferent de varsta sau ocupatie. In prezent, din ce in ce mai multi romani aleg sa isi faca o asigurare prin care asigura nu numai propria stabilitate financiara si protectie ci si a familiei. Tipurile de asigurare sunt de mai multe feluri si fiecare vizeaza un anumit segment de riscuri pe care il acopera. Astfel sunt: asigurari de viata pe termen limitat, mixte (luam in calcul elementul temporal), clasice, de persoane si multe altele.

Dupa cum putem observa aceste tipuri de polite acopera o gama variata de domenii din viata noastra. Una dintre acestea, asigurarea de deces, are o importanta sporita in viata unui individ, care dupa cum bine se poate observa traieste intr-o lume cu pericole care il pandesc mereu. Acest tip protejeaza asiguratul in caz de deces - evenimentul este unul viitor si sigur, incert ca data insa, asiguratorii folosesc in acest sens forme de asigurare diverse cara sa corespunda preferintelor asiguratilor. Exista mai multe tipuri de asigurari de deces. Unul dintre aceste tipuri este asigurarea de viata amanata. Aceasta prevede ca societatea de asigurari va oferi capitalul investit in contractul de asigurare numai daca asiguratul decedeaza dupa o data stabilita in contractual sau, primele de asigurare fiind mai mici.

Un alt tip din aceasta categorie este asigurarea de viata intreaga, prin care societatea de asigurari varsa capitalul subscris de asigurat in momentul in care acesta decedeaza, in acest caz perioada nefiind luata in calcul.

Un al treilea tip de asigurare de deces este asigurarea temporara, prin care societatea de asigurari plateste beneficiarului o suma fixa de bani daca asiguratul decedeaza in perioada stipulata in contractual de asigurare - aceasta forma de asigurare de deces este cea mai des intalnita.

Oricare ar fi insa tipul asigurarii de deces, acestea protejeaza asiguratul impotriva riscului ce-i ofera si denumirea. Asiguratul in schimb se obliga sa plateasca prime de asigurare pe tot parcursul vietii sale, plata primelor faandu-se pana la o data stabilita in contact (data X – iesirea la pensie). Prima neta unica la aces tip de asigurari se stabileste fie pe o perioada scurta de timp, pe o perioada mai lunga de timp sau chiar pe viata. Prima neta unica reprezinta de fapt prima de asigurare achitata de catre asigurati la inceputul perioadei pe care s-au asigurat.

Asiguratul este obligat sa achite toate obligatiile financiare fata de asigurator adoptandu-se moduri de plati unice. Asadar contractual este activ in perioada asigurarii, insa fara plata din partea asiguratorului a unei prime. Aceasta prima se calculeaza astfel incat sa acopere riscurile pe perioada asigurata si stipulata in contract.