Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari pentru nastere
Aparitia asigurarilor este strans legata de necesitatea oamenilor de a-si oferi o mana de ajutor in cazul daunelor provocate de diferite catastrofe naturale sau chiar provocate de om. Din acest motiv, asigurarile de bunuri, persone si de raspundere civila, au dus la reglementarea raporturilor dintre persoane fizice si juridice care participa in procesul incheierii unei asigurari.   Atat asigurarile de casatorie, cat si de nastere se incaseaza odata cu casatoria sau in momentul expirarii politei de asigurare.

In cazul asigurarilor de nastere, suma care a fost asigurata se plateste la nasterea copilului, ea acoperind nevoile acestuia. Acest tip de asigurare are o importanta sporita, deoarece pune la dispozitia proaspetei mamici suma de bani de care are nevoie pentru ca sa asigure cele necesare noului nascut. Dupa cum bine se stie, in Romania, tinerele mamici pot prin lege sa ramana in concediu maternal timp de 2 ani. Acest lucru are ca rezultat pe de o parte grija si atentia sporita, a unuia dintre parinti, care timp de 2 ani se ocupa de cresterea copilului, dar si asigurarea traiului dintr-un singur salar (in cazul familiilor mici). Datorita faptului ca, traiul pe parcursul celor 2 ani este asigurat dintr-un singur salar, daca inainte de nasterea copilului parintii se gandesc sa incheie o asigurare de nastere, din punct de vedere financiar familia dar si noul nascut vor duce o viata mai buna.

Cel de-al doilea motiv pentru care incheierea unei asigurari de nastere este bine venita, se refera la situatia unei crize economice ca aceea in care se afla in prezent Romania dar ai alte tari. Si in acest caz asigurarea de nastere ofera un confort financiar, deoarece mai exista o sursa de unde familia cu un nou membru primeste bani pentru asigurarea traiului noului nascut. Oricare ar fi forma asigurarilor, ele au ca scop asigurarea unei stabilitati financiare mai mari.