Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de viata de supravietuire
Politele de asigurare devin din ce in ce mai cautate deoarece ele reprezinta un instrument eficient de protectie financiara al unui individ si al familiei sale. De fapt aceasta creaza venitul suplimentar necesar intr-o anumita perioada din viata unui individ, asigurand un capital sau pensia.

Asigurarea de supravietuire vine in ajutor si in cazul unui accident cand persoana are nevoie de sprijin financiar, datorita incapabilitatii momentane de a-si desfasura munca. Acest contract poate reprezenta un mod de economisire pe o perioada mai lunga de timp, avand ca si scop protectia de inflatie.

Asigurarile de viata sunt de mai multe feluri in functie de riscul acoperit – asigurarea de supravietuire, de deces, asigurarea mixta de viata, asigurarea de accidente, de boala, s.a.

In cazul primeia enumerate, asigurarea de supravietuire, asiguratorul plateste asiguratului suma care a fost asigurata, in cazul in care perioada asigurata s-a scurs. Insa in cazul in care asiguratul a decedat pana la incheierea acestei perioade, asiguratorul nu mai are niciun angajament fata de mostenitori.

O alta varianta a asigurarii de supravietuire este cea cu titlul de renta in cadrul careia suma asigurata datorata se plateste treptat sub forma de renta – pensia timp de un anumit numar de luni sau chiar ani.

Plata primelor se face fie sub forma primelor anticipate unice, fie in rate in perioada in care asigurarea este valabila. Plata rentei catre asigurator poate incepe fie dupa incheierea contractului (prima platita obligatoriu, anticipat si integral la incheierea contractului), fie dupa ce contractul a expirat, imediat sau dupa o perioada fixa stabilita.

Nici riscurile acoperite de catre acesta forma de asigurare de viata nu sunt deloc de neglijat. Daca luam ca exemplu, suferirea de catre asigurat al unui accident, avand ca rezultat invaliditatea permanenta, acest tip de asigurare ofera victimei suma asigurata aferenta acestui risc.

Acest tip de asigurare nu trezeste insa interesul unei mari parti din asigurati datorita caracteristicilor sale, acestia optand mai degraba pentru asigurarea de viata mixta.