Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de deces din accident
Pana de curand, romanii nu au privit o asigurare ca fiind ceva util pentru viata lor. Insa in ultima periaoada, de cand a inceput campania pentru pensiile facultative, din ce in ce mai multi au devenit interesati si de celelalte produse pe care o companie de asigurari le pune la dispozitia clientilor.

Piata asigurarilor acopera o gama larga de riscuri, unul dintre aceste riscuri fiid riscul de deces. Asigurarea de deces este cea care ofera protectie beneficiarului in cazul decesului. Societatile de asigurari au elaborat mai multe forme de asigurare de acest gen pentru a se satisface cat mai fidel diferitele cerinte ale clientilor.

Asigurarea de viata amanata consta in faptul ca prestatia societatii de asigurare nu devine exigibila doar daca asiguratul se stinge din viata dupa data stipulata in contract, in acest caz primele de asigurare fiind mai mici.

Asigurarea de viata intreaga are particularitatea ca societatea se angajeaza sa ofere capitalul subscris de beneficier in momentul decesului acestuia, indiferent de perioada.

Un al treilea tip de asigurare de deces este asigurarea temporara, prin care societatea de asigurari plateste beneficiarului o suma fixa de bani daca asiguratul decedeaza in perioada stipulata in contractul de asigurare. Aceast tip de asigurare este cel mai des intalnit.

Oricare ar fi insa tipul asigurarii de deces, acestea protejeaza persoana impotriva riscului de deces. Acesta in schimb se obliga sa plateasca prime de asigurare pe tot parcursul vietii sale, plata primelor facandu-se pana la o data stabilita in contact.

Prima neta unica la acest tip de asigurari se stabileste fie pe o perioada scurta de timp, fie pe o perioada mai lunga sau chiar pe viata. Prima neta unica reprezinta de fapt prima de asigurare achitata de catre asigurati la inceputul perioadei pe care s-au asigurat.

Asiguratul este obligat sa achite toate obligatiile financiare fata de asigurator adoptandu-se moduri de plati unice. Asadar contractul este activ in perioada asigurarii, insa fara plata din partea asiguratorului a unei prime. Acesta prima se calculeaza astfel incat sa acopere riscurile pe perioada asigurata si stipulate in contract.

Suma asigurata de deces este din nou un subiect care nu este prea clar in randul asiguratilor si a posibililor clienti. De fapt aceasta este nivelul de protectie ales de cel care incheie contractual de asigurare. Suma este fixata de persoana care semneaza polita, ea fiind transferata asiguratului in cazul decesului. Suma asigurata trebuie sa fie atat de mare incat sa acopere cheltuielile evenimentului asigurat, precum si nevoile financiare ale familiei pentru o perioada specificata in contractul de asigurare.

Deseori suma asigurata este egala cu un numar de venituri anuale, al aceluia care aduce in familie sursa principala de venit. In cazul in care persoana care incheie acest tip e asigurare este un tanar casatorit avand o casa si un singur copil, ar trebui sa ia in calcul o suma asigurata de cel putin 3 ori mai mare decat venitul sau anual.

Cu cat suma asigurata este mai mare, cu atat prima de asigurare este mai mare pe langa investigatii suplimentare referitoare la sanatatea asiguratului. Este bine de stiut ca prima de asigurare raportata este in concordanta cu suma asigurata, durata contractului, dar si varsta si starea de sanatate al asiguratului.

Este important ca se ia in calcul in momentul incheierii oricarui tip de asigurare, acoperirea cheltuielilor care survin in cazul producerii evenimentului asigurat - de exemplu cheltuielile facute pentru scolarizarea copiilor, restituirea imprumuturilor luate dar si suportul financiar de care va avea nevoie familia cand asiguratul nu le va mai fi alaturi.