Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurare in caz de invaliditate permanenta
Invaliditatea permanenta reprezinta reducerea potentialului fizic, psiho-senzorial sau intelectual, din cauza unui accident care a dus la deteriorarea integritatii corporale, constatate in termenul prevazut in conditiile de asigurare si nesusceptibila de ameliorari.

Asigurarea individuala de accidente de persoane este foarte utila pentru a oferi protecia financiara asiguratului si familiei acestuia in cazul producerii unui accident pe durata stipulata in contractul de asigurare.

Pentru ca asiguratul sa poata beneficia de un ajutor financiar in cazul producerii de accidente care au ca rezultat invaliditatea permanenta, piata de asigurari pune la dispozitia lor o gama larga de asigurari adaptate acestor situatii.

Una dintre asigurarile de acest gen este asigurarea de economie si invaliditate permanenta din accident. Aceasta asigurare poate fi incheiata de orice persoana trecuta de varsta de 16 ani, efectuandu-se pe o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani cu valabilitate de 24 de ore din 24 oriunde in lume.

Asigurarea de acest gen acopera economisirea la termenul de expirare a politei de asigurare si invaliditatea permanenta, partiala sau totala, rezultata in urma unui accident, pe perioada platii primelor de asigurare. Primele de asigurare pot fi platite fie integral, fie anticipat, sau la cererea asiguratului, ele pot fi achitate si esalonat in rate anuale, semestriale, trimestriale sau lunare.

Unul dintre avantajele cele mai mari al acestei polite este posiblitatea de reactivare in termen de 3 ani de la achitarea ultimei rate din prima, achitandu-se toate ratele din prima restanta. Suma asigurata poate fi incasata de asigurat, in momentul expirarii politei, rascumparare, invaliditate partiala sau totala, sau de beneficiarii desemnati in contractul de asigurare.

Persoanele care pot incheia o astfel de asigurare sunt cele care au minim 18 ani. In plus aceasta asigurare impune si alte limite de varsta, cea minima de intrare in asigurare este de 15ani, iar varsta maxima de intrare in asigurare de 65 de ani. Exista si varsta maxima de iesire din asigurare - 75 de ani.

Durata minima pe care se poate face o asigurare de acest gen este de 10 ani iar durata maxima de 35, varsta la incheierea contractului rezultand din diferenta dintre anul calendaristic la inceputul asigurarii si anul de nastere al asiguratului.

Sunt oferite si asigurari mixte de viata pentru copii, cu acumulare de capital si acoperire suplimentara in caz de invaliditate rezultata din accidente. Acest pachet ofera acoperire pentru doua persoane asigurate, avand ca scop protejarea copiilor dumneavoastra. Astfel pentru invaliditate permanenta rezultata din accident, se va achita copilului suma asigurata la invaliditate, care este egala cu cea asigurata la supravietuire. In cazul in care la momentul platii copilul este minor, plata se va face catre reprezentantii legali ai acestuia.

Societatile de asigurari pun la dispozitie doua tipuri de polite – asigurarea de deces si invaliditate permanenta din accident, respectiv asigurarea pentru invaliditate permanenta si totala.

Asigurarea de deces si invaliditate permanenta din accident ramburseaza capitalul asigurat clientului. In cazul invaliditatii partiale se restituie asiguratului o parte din capitalul asigurat tinandu-se cont de gardul de invaliditate.

Asigurarea pentru invaliditate permanenta si totala ofera asiguratului capitalul asigurat in intregime, deoarece in acest caz asiguratul sufera pierderi din venit datorita invaliditatii dobandite.

Astfel, asemeneni celorlaltor tipuri de asigurari, si asigurarea de invaliditate cauta sa asigure beneficiarului, atat protectie financiara cat si un confort fizic pentru ca acesta sa isi poata continua viata, in ciuda accidentului pe care l-a suferit si sa isi poata permite cele necesare pentru a nu-si schimba atat de drastic viata pe care o avu-se inainte de evenimentul nefericit.