Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurare medicala pentru calatorii in stainatate
Asigurarile de calatorie acopera riscurile de accidente sau imbolnaviri ale asiguratului si chiar repatrierea in caz de deces, in timpul perioadei stipulate in contractul de asigurare, dar si a incidentelor care sunt constatate de un medic autorizat, si necesita servicii medicale. Acest gen de asigurare poate fi incheieta de persoane fizice care au domiciliul sau rezidenta in Romania.

Incheierea unei polite de acest gen este o decizie fireasca pentru persoanele carora le place sa planifice toate detaliile calatoriei din timp, usurandu-si astfel viata.

In cazul unei calatorii in scop turistic, orice persoana care a ales sa incheie o asigurare de calatorie va avea parte de un sejur linistit fiind constienta ca a facut totul cu putinta sa acopere riscurile care pot surveni.

Daca este insa vorba de o calatorie in scopul afacerilor, este cu atat mai firesc sa se opteze pentru o asigurare de acest gen deoarece cel care calatoreste in scop de servici nu isi poate permite sa piarda nici timp nici bani, in cazul in care survin evenimente neplacute pe parcursul calatoriei.

Un studiu recent realizat in acest sens a atestat ca acest gen de asigurari pare sa le fie foarte folositoare celor care calatoresc in afara Romaniei – si este si foarte firesc luand in calcul costul serviciilor medicale, care sunt la sume exorbitante si de cele mai multe ori calatorul nu isi permite achitarea acestor facturi.

Asigurarea de calatorie mai este foarte utila si in situatii cum ar fi pierderea sau deteriorarea bagajelor, intarzierea zborului sau raspunderea civila, acestea fiind riscuri care se intampla foarte frecvent.

Acest produs inca are o valoare sporita la noi in tara deoarece preturile serviciilor medicale sunt inca foarte mari, fata de ceea ce isi permite un roman si din aceasta cauza putini sunt cei care vor sa isi asume riscul incapacitatii platilor medicale. Din acest motiv, asigurarile de orice fel dar si cele de calatorie manifesta pe teritoriul tarii noastre un trend ascendent. Aceste asigurari sunt inca obligatorii insa in tarile care cer vize.

Este foarte important, ca asiguratul sa manifeste atentie sporita la unele detalii in momentul incheierii unei astfel de asigurari: bunurile care pot fi asigurate, perioada de timp acoperita, riscurile acoperite, avantajele contractului in concordanta cu nevoile personale, reglemente legate de daune, dar si acte necesare pentru intocmirea unui asemenea contract.

Un contract clasic de acest gen include asigurarea de calatorie, asigurarea medicala in caz de nevoie, asigurarea in cazul pierderii sau chiar deteriorarii bagajelor dar si asigurarea in cazul anularii calatoriei. La un tarif suplimentar se poate asigura intarzierea mijlocului de transport care poate duce la pierderea primei zile de cazare, si chiar pierderea sau inlocirea documentelor.

Costul unei astfel de asigurari difera in functie de varsta, destinatie si durata calatoriei. Inainte ca asiguratul sa plece in calatorie este foarte indicat ca sa verifie datele de identificare, sa fie bune, pentru ca in cazul in care are nevoie de asigurare aceasta sa fie valida.

In cazul in care sguratul pleaca intr-o zona de risc, este bine sa se intereseze la Ministerul Afacerilor Externe despre detalii legate de anumite alerte, sau proceduri in caz de urgenta. Pe situl oficial al acestei institutii sunt marcate pe harta zonele problematice.

In cazul in care un calator nu a avut timp sa isi faca o asigurare de acest gen sau aceasta a expirat inainte ca sejurul lui sa ia sfarsit, se poate face una noua sau se poate reactualiza cea initiala si online cu ajutorul unei conexiuni la internet si al unui card bancar.

Autoritatile din Romania au incheiat acorduri cu o serie de state, cu raportare la acordarea asistentei medicale pe baza de reciprocitate. Astfel cetatenii romani beneficiaza de aceste conditii in cazul in care calatoresc in statele respective.

Totusi aceste acorduri se refera doar la acordarea asistentei medicale in situatii de urgenta, deci sunt limitate. De indata ce aceasta situatie de urgenta a fost inlaturata, pacientul trebuie sa suporte costurile pentru asistenta medicala si pentru transportul de a reveni in tara.