Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurare de sanatate pentru straini rezidenti
Oricat de costisitoare ar fi viata de zi cu zi in societatea in care traim, stim ca cel mai important lucru este integritatea si sanatatea. Pentru ca fiecare din noi sa isi poata pastra aceasta integritate este necesar sa ia unele masuri de preventie impotriva pericolelor care ne privesc in fiecare zi.

Tocmai in ideea in care sanatatea este lucrul cel mai de pret al unui om, piata asigurarilor de sanatate a cunoscut o perioada foarte profitabila. Asigurarile nu numai ca au devenit niste “acte “ foarte bine vandute ci s-au si diversificat foarte mult pentru a se putea ridica la asteptarile si exigentii clientilor sai. Aceste documente au ajuns pana la ora actuala sa acopere o gama destul de larga de domenii din viata omului. Unul dintre asigurariile care mai nou trezesc intereres in randul populatiei este asigurarea medicala pentru rezidentii straini. Aceasta asigurare a ajuns sa fie foarte utilizata odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si deschiderea frontierelor. Din cauza faptului ca numarul celor care vin in tara noastra la munca a crescut considerabil, piata asigurarilor de sanatate a constatat nevoia unui nou tip de asigurare, acela pentru rezidentii straini.

Acest tip de asigurare acopera riscul de accidentare dar si cel de imbolnavire subita al asiguratului, pe perioada inscrisa in contract. Riscurile asigurate de aceasta polita sunt diversificate acoperind atat consultatii si investigatii in scop de diagnostic, tratamente si spitalizare, cat si interventii chirurgicale (anestezie si utilizarea salii de operatie, fiind incluse in pret), dar si tratament dentar de maxima urgenta, in caz de accident (limita de 150 de euro) si transport medical. In cazul contractarii unei astfel de asigurari, beneficiarul acesteia trebuie sa ia legatura in timp cat mai scurt cu compania pentru a putea beneficia de serviciile oferite dar si pentru a primi despagubiri.

Exista si un alt tip de asigurare de acest gen, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si celor de o alta nationalitate decat cea romana, domiciliati in mod legal in tara, posesori ai unei vize valabile de sedere. Ea acopera invaliditatea temporala rezultata in urma contactarii unei boli, pe perioada spitalizarii dar si pe perioada convalescentei dar si cheltuielile medicale si cele de repatriere.