Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Imi pot asigura si membrii familiei?
Grija pentru sanatatea personala si bunastarea bunurilor detinute s-a sporit considerabil si asiguratul a ajuns la concluzia ca suma investita in asigurari merita a fi investita. Acesta grija s-a manifestat si fata de membrii ai familiei, si datorita acestui fapt, asiguratul a incheiat asigurari care sa ajute familia si pe cei care raman in urma in cazul unui accident fatal sau cauzator de invaliditate al asiguratorului. Membrii familiei pot fi asigurate la randul lor, insa inainte de a incheia o astfel de polita, tineti cont si de sfatul consultantului.

In cazul persoanelor fizice asigurarea garanteaza linistea familiei in cazul in care asiguratul este implicat intr-un accident in urma caruia fie isi pierde integritatea corporala fie isi pierde viata. In aceste doua cazuri familia asiguratului nu va avea de suferit din punct de vedere financiar. Datorita faptului ca se poate garanta un credit bancar, familia asiguratului va fi capabila sa acopere creditul ramas restant prin suma asigurata primita.

In cazul persoanelor juridice, acest gen de asigurare este considerat a fi foarte util deoarece, asiguratul isi poate loializa angajatii, putand de asemenea sa ii protejeze. In cazul persoanelor juridice care apeleaza la o astfel de asigurare, asiguratul poate hotara cum va fi structura contractului sau: cine va fi beneficiarul, pe ce durata se va incheia contractul de asigurare dar si ce valoare vor avea primele de asigurare.

In cazul asigurarilor unde se pot asigura si membrii familiei, asiguratul este in masura sa stabileasca valoarea sumei asigurate. Primele de asigurare se pot achita annual, semestrial, trimestrial sau lunar. Daca asiguratul decedeaza pana la data expirarii contractuli, compania achita beneficiarului politei de asigurare suma asigurata. Durata contractului poate fi cuprinsa intre 1 si 30 de ani, avand posibilitatea prelungirii acestuia, cu pana la 6 ani, fara a fi obligatorie vizita medicala. Asiguratul trebuie sa aiba sub 70 de ani in momentul in care incheie un contract de asigurare.

Prima de asigurare este stabilita in functie de suma asigurata, varsta, starea de sanatate si categoria profesionala al aceluia care incheie asigurarea.

Printre facilitati se enumera: restituirea dublului sumei asigurate in cazul in care asiguratul decedeaza in urma unui accident, in caz de deces al asiguratului in accident rutier, triplarea sumei asigurate si stipulate in contract, aplicarea clauzei de invaliditate permanenta rezultata in urma unui accident, exonerarea de la achitarea primelor in cazul incapacitatii totale e munca, precum si acoperirea cheltuielilor de spitalizare, interventiilor chirurgicale si imobilizare ca urmare al unui accident.