Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Ce se intampla daca nu mai pot plati asigurarea?
Asigurarile au rolul de a acorda asiguratului o mai mare siguranta financiara in cazul in care va suferi un accident sau chiar va intampina greutati financiare in urma unor accidente sau pur si simplu a unei disponibilizari.

Situatiile pentru are au fost create asigurarile, sunt situatii actuale care se pot intampla in zilele noastre. Exista multe cazuri in care datorita unor accidente suferite la locul de munca sau chiar in timpul liber, au dat nastere la dificultati in nenumarate familii. In consecinta asigurarile ofera siguranta zilei de maine intro lume nesigura.

Exista insa situatii cand asiguratul, datorita unui accident sau chiar a unei disponibilizari de la locul de munca, nu mai poate achita ratele. In acest caz analistii din domeniul asigurarilor precizeaza ca renuntarea la asigurare ar trebui sa fie ultima solutie la care sa se apeleze.

Unul dintre motivele pentru care se apeleaza la un consultant financiar in momentul incheierii unei asigurari, este tocmai acesta. Consultantul este in masura sa ofere ajutor in momentul in care trebuie sa se stabileasca valoarea protectiei de care are nevoie asiguratul, astfel ca nevoile stipulate in contractul de asigurare sa se incadreze in limitele sumei de bani impuse, inlaturand totodata riscul sub sau supraevaluarii. In momentul icheierii politei este foarte importan ca asiguratul sa se asigure ca nu va deveni o povara in momentul in care va suferi un accident si va fi disponibilizat.

Datorita faptului ca nu exista o acoperire special destinata somajului, consultantii recomanda o reesalonare a platilor, sau chiar o scadere a primei de asigurare care trebuie achitata de asigurat. O solutie de urgenta este si cea a eliberarii contractului de la plata primelor sau mai mult rascumpararea contractului.

Cele mai frecvente masuri care se iau insa in aest caz de catre asigurati sunt scaderea valorii primei, renuntarea la anumite optiuni suplimentare, sau transformarea contractului de asigurare in contract liber de plata primelor.

Se mai poate opta totodata pentru recuperarea unei parti din banii investiti in asigurare, operatiune care se face insa conform celor stipulate in contract. Mai mult decat atat in momentul incheierii unei polite, in contract se stipuleaza diverse clauze care sa preintampine anumite situatii neplacute care in fond sunt iminente. Astfel asigurarile pot cuprinde clauze referitoare la somaj, la exonerarea in caz de somaj, in cazul imbolnavirilor grave, de exonerare de la platile primelor in caz de imbolnavire grava, sau clauza de spitalizare. In cazul clauzei de somaj asiguratul va primi o suma (ajutorul de somaj) in cazul in care va ramane somer pe o perioada de 9 luni. La clauza de exonerare in caz de somaj, se precizeaza ca asiguratul nu trebuie sa plateasca primele stipulate in contract atata timp cat este somer.

Clauza de imbolnaviri grave prevede ca asiguratul va primi bani in cazul in care va contacta o boala grava sau va suferii de o boala grava rezultata in urma unui accident. Clauza de spitalizare prevede ca asiguratul va primi o suma de bani, suma anterior stipulata accidentului in contractul de asigurare, daca acesta va fi spitalizat.