Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari de viata pentru ocazii speciale
Datorita vietii accelerate si pline uneori de evenimente nefavorabile, pe care fiecare dintre noi o duce in zilele noastre, cei mai multi aleg sa incheie asigurari de viata, care sa ii protejeze de o gama cat mai variata de primejdii.

Din aceasta cauza, pana la ora actuala atat in lumea intreaga cat si in Romania, piata asigurarilor s-a dezvoltat considerabil. Pe langa asigurarile clasice si bine cunoscute de majoritatea dintre asigurati dar si de cei care inca nu au luat decizia de a-si face asigurare, pe piata asigurarilor exista si contracte de acest gen care sunt incheiate pentru incidente mai aparte.

Un exemplu care apartine acestui tip de asigurari este asigurarea pentru ocazii speciale. Acest gen de asigurari ofera siguranta in cazul riscurilor deosebite: protectie pentru transporturi de valori sau bunuri pe rute foarte lungi, precum si livrarea bunurilor sau prestarilor de servicii cu plata la termen. Cei care opteaza pentru un astfel de contract de asigurare beneficiaza de asistenta consilierilor serviciului de asigurare in cauza. Posibilul asigurat are de a face in acest caz cu staff foarte bine pregatit, in orice moment sa ofere asistenta pentru gasirea asigurarii care se muleaza cel mai bine pe afacerea clientului, fiind competitivi in constatarea daunei si a platii debagubirilor.

Aceste asigurari speciale acopera o paleta variata de riscuri combinate si multiple. Cateva exemple de astfel de asigurari sunt: asigurarea pentru transport de bani si valori, asigurarea creditelor comeriale s.a.

Asigurarea Cargo – bunuri in tranzit, vine in ajutorul companiilor care transporta bunuri intre orase aflate la o distanta considerabila pe glob. In acest caz sunt asigurate bunurile transportate pe rute interne sau internationale, mijlocul de transport nefiind un element hotarator in momentul incheierii unei asigurari de acest gen. Acest tip de asigurare acopera “toate riscurile”, adica sunt acoperite toate daunele, oricare ar fi cauza producerii lor.

Asigurarile pentru transport de bani si valori este utila persoanelor juridice care se ocupa cu transportul de bani si valori ( potrivit Legii nr. 333/08.07.2003). Prin acest act se pot asigura bani si obiecte de valoare (pietre pretioase, bijuterii, ceasuri, obiecte, lingouri de platina, aur sau argint, timbre, tichete de masa s.a). Acest gen de asigurare ofera protectie impotriva pierderilor valorice cauzate de accidente auto, acte de talharie sau atac armat, furt prin efractie, greve, revolte, tulburari civile,acte de vandalism sau sabotaj, incediu, traznet, explozie, furtuna, uragan, cutremure dar si alte calamitati naturale.

Asigurarea creditelor comerciale este foarte utila companiilor producatoare , distribuitoare de bunuri sau prestari de servicii, protejand compania asigurata de riscul neincaarii facturilor emise cu plata la termen. Aceasta polita acopera riscurile comerciale – falimentul debitorului si neplata prelungita a debitelor. Daca vorbim despre exporturi, aceasta asigurare acopera si riscurile politice, daca se influenteaza capacitatea debitorului de a respecta obligatia de plata la termenul prevazut. Prin aceasta polita se beneficiaza de o serie de servicii complementare cum ar fi: verificarea solvabilitatii clientilor, monitorizarea lor, dar si recuperarea creantelor restante. Prin acest act se protejeaza totodata fluxul numerar care ofera garantia unei afaceri stabile.

Oricare ar fi forma acestor asigurari speciale, ele ofera stabilitate si siguranta.