Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Planuri financiare pentru copii
Marea majoritate dintre tinerele familii, o data ce are primul copil, opteaza pentru un plan de economisire deoarece isi da seama ca un copil este atat o mare bucurie cat si o mare responsabilitate.

Multe dintre familii insa, nu stiu ca pot sa puna bani deoparte inca de cand se naste acel copil, pentru ca atunci cand va creste si va avea nevoie de bani pentru studii sa aiba un cont de care sa se poata folosi.

Doua dintre cele mai cunoscute planuri financiare din aceasta categorie sunt: Debutul 18 si Academica.

Debutul 18 este planul financiar care este incheiat pentru a se asigura educatia, sanatatea, precum si sprijinul financiar pentru startul in viata. Acest plan presupune si asumarea unui grad de risc.

Academica este un plan financiar prin care parintii ii vor putea asigura copiilor lor suma necesara pentru facultate pentru achizitionarea unei masini sau de ce nu pentru demararea unei afaceri. Acest plan este un produs traditional, care nu presupune grade de risc, imbinand protectia specifica asigurarilor de viata cu acumularea de fonduri destinate educatiei copilului.

Astfel de asigurari ca cele prezentate mai sus, se pot incheia in conditiile in care parintele are minim 18 ani, dar maxim 60 (iar in acest caz copilul maxim 20 de ani). Durata contractului este de minim 5 ani si pana la implinirea a 65 de ani al asiguratului.

Plata primelor si valoarea lor este aleasa de asigurat. Frecventa de platire a primelor poate fi lunara, trimestriala, semestriala sau anuala, putandu-se plati de asemenea prime suplimentare.