Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Asigurari pentru studii
Familiile care au copii si au optat sa isi faca asigurare, s-au gandit si la studiile acestora si la banii pe care vor fi nevoiti sa ii investeasca. Asigurarea de viata pentru studii este o asigurare care acopera cheltuieliile de studii ale copiilor dumneavoastra.

Asigurarile de studii par a fi o optiune mai avantajoasa decat creditele bancare luate pentru a achita studiile copilului dumneavoastra. Dobanda oferita de banci in scopul studiilor variaza de la 14% (la imprumuturi facute in euro sau dolari) la 20% (la imprumuturi facute in lei).

Aceasta varianta este una mai pragmatica deoarece optand pentru aceasta rezolvare banca impune sa existe giranti si garantii. Diferenta intre creditele bancare si politele special concepute pentru acoperirea studiilor este elementul de protectie pe care polita il ofera. Se poate observa de altfel ca plata invatamantului in Romania creste considerabil de la an la an. Facultatile reduc din ce in ce mai mult numerele locurilor bugetare, ba chiar mai mult majoreaza taxa de scolarizare. Pe langa acest aspect trebuie sa se tina cont de faptul ca inscrierea la o facultate, pe langa taxa anuala de scolarizare, atrage dupa sine o serie de alte taxe, ca celede inscriere, de reexaminare, de inmatriculare, de optinerea suporturilor de curs, de biblioteca, etc. In afara de scolarizare, parintii studentilor care aleg sa faca facultatea in alt oras trebuie sa achite si cheltuielile de cazare, care sunt si acestea din ce in ce mai ridicate.

Pe langa aceste probleme care se ivesc pe teritoriul tarii in momentul in care un tanar alege sa se inscrie la o facultate din orasul sau sau alege sa plece din oras, intervine si situatia celor care aleg sa isi continue studiile in strainatate. Acesta alegere nu se datoreaza neaparat unui nivel mai scazut de calitate a invatamantului in Romania, ci mai degraba a libertatii de miscare pe care aderarea la UE a tarii noastre, a capatat-o. Asigurarile pentru studii pot fi contractate pentru termen mai scurt sau mai lung fiind destinate sa acopere cheltuielile care sunt facute pentru copilul din familia asigurata. Suma care va fi asigurata este aleasa de catre platitorii asigurarii. Sumele alese economisite prin acest program vor fi protejate de efectele inflatiei. Acest gen de bursa oferita de companiile de asigurari acorda libertatea de a alege modalitatea pin care sa se incaseze suma acumulata in functie de nevoile fiecaruia. In plus acorda protectie si in cazul pierderii vietii, a incapacitatii de munca temporara sau definitiva.

Cei care opteaza sa plece din tara o mai fac si din motivul ca scolile si facultatile din strainatate ofera o pregatire adaptata problemelor si situatiilor reale, cu care acestia se vor confrunta odata ce isi vor termina studiile. Chiar daca cheltuielile ce sunt implicate in scolarizarea in strainatate sunt mai mari comparativ cu cele din Romania, un numar surprinzator de mare opteaza pentru aceasta varianta, motivul principal fiind calitatea invatamantului strain.