Asigurari de viata Tipuri de asigurari de viata Asigurari suplimentare Intrebari Frecvente Dictionar    
Asigurari de viata
Cum procedam
Asigurarea potrivita
Cum functioneaza
Cat costa asigurarea
Tipuri de asigurari de viata
Clasice
De supravietuire
De deces
Asigurare mixta
Ocazii speciale
De casatorie
De nastere
Pentru studii
Anuitati de tip renta
De capitalizare
Cu prima unica
Cu prima esalonata
Unit-Linked
Pentru copii
Asigurari suplimentare
In caz de imbolnavire
In caz de accident
Invaliditate permanenta
Deces
Incapacitate de munca
Pentru sportivi
Pentru angajati
Pentru calatorii
Straini rezidenti
Intrebari frecvente
Intreruperea platii primei
Asigurarea membrilor familiei
Durata contractului
Modificari contractuale
Costul primei de asigurare
 

Tipuri de asigurari de viata
Domeniul asigurarilor de viata este foarte vast, companiile de asigurari avand oferte in conformitate cu cerintele clientilor. Astfel, depinzand de ceea ce doreste fiecare de la o asigurare de viata , protectie financiara, economisire sau investitii, exista mai multe tipuri de asigurare care la randul lor pot fi personalizate.

Asigurarea de deces, luata separat este o asigurare nu foarte populara deoarece acopera doar riscul de deces, in cazul in care asiguratul este in viata la sfarsitul contractului, primele platite vor ramane asiguratorului.

Asigurarea de supravietuire este la fel de limitata ca si cea anterioara, desi aceste asigurari sunt mai ieftine nu sunt printre tipurile de asigurare preferate, majoritatea oamenilor dorind asigurari cat mai complexe care sa asigure si protectia in cazul unor evenimente nefericite dar si posibilitatea economisirii.

Asigurarea de viata mixta, incorporeaza cele doua tipuri de polita amintite mai sus, dar odata cu cresterea responsabilitatii asiguratorului va creste si pretul primelor de asigurare, de multe ori fiind suma asigurarilor de deces si supravietuire.

Viitorul copiilor nostrii este foarte important pentru noi, fiecare parinte dorind sa asigure o viata cat mai buna copiilor sai. Asigurarea de natalitate, pentru studii, pentru casatorie, toate acestea ofera posibilitatea de economisire pentru evenimentele speciale din viata copiilor nostrii si nu doar economisire in sine ci si protectie financiara in cazul in care parintele este victima unui accident sau alt eveniment nefericit.

Asigurarile de tip renta pot fi asemuite cu pensiile, acestea reprezentand o plata periodica pe tot parcursul vietii asiguratului, in schimbul unei sume unice platite la incheierea politei sau in unele cazuri a mai multor prime.

Asigurarile de viata cu capitalizare sunt unele din cele mai raspandite tipuri de asigurare. Acopera riscul decesului, mostenitorii legali primind suma asigurata dar si supravietuirea, suma astfel economisita la incheierea politei fiind un aport binevenit la bugetul familiei

Asigurarile Unit-Linked sunt asigurari cu componenta de investitii si sunt recomandate celor care nu se tem sa riste mai mult sau mai putin. Ca orice asigurare de viata, ofera protectia asiguratului dar si posibilitatea de a-si investi banii pe termen mediu sau lung.